Warning: Illegal string offset 'cat_id' in /home/agrocenterbg/public_html/source/lib/classes/class.site.php on line 535
Агро календар,агротехнически мероприятия | Агропортал
Пазари:

up Хлебна пшеница МАТИФ

up Царевица МАТИФ

up Фуражна пшеница Лондон

up Рапица МАТИФ

down Пшеница CBOT

down Царевица CBOT

down Соя CBOT

down Соев шрот CBOT

up Лек суров Петрол

down EUR / USD

up USD / BGN

up Пивоварен ечемик МАТИФ

up Соево масло CBOT

up Канола - Канада (ГМО рапица)

down Злато

up Дау Джоунс DJIA

up DAX Европа

up NIKKEI - Япония

up Пшеница ФОБ Руан Франция

up Рапица ФОБ Франция

up Слънчоглед ФОБ Франция

down Царевица ФОБ Бордо

down Пшеница 12.5% ФОБ Русия

down Царевица ФОБ Украйна

down Царевица ФОБ Бразилия

up Ечемик ФОБ Руан

Виж по-подробно »

Агро календар

Начало / Агро календар
Филтър: Категория Период
Декември
Пшеница и Ечемик 
Неприятели

Декември и януари са месеците, в които зърнопроизводителите в България могат, а не малко от тях се и отдават на по-дълга и разбира се напълно заслужена почивка. И все пак има някои неща, които могат и трябва да се направят задължително. На първо място тава е прибирането и съхранението на стопанския инвентар на подходящи предварително изградени за целта места. Плугове, брани, валяци и всякакви други оръдия трябва да се прегледат, почистят, ако има нужда поправят и след това приберат в местата за зимно съхранение. Добре е с оглед на правилното и добро съхранение да се прочетат и спазват предписанията на дадената фирма производител.

Въпреки липсата на работа по полето то все пак не бива да се забравя напълно и при всяка открила се възможността е добре да му се хвърля по един поглед, за да се следи какво е неговото текущо състояние. Това ще предотврати неприятните изненади на пролет в случай, че културите междувременно бъдат нападнати от вредители. Особено внимание се отделя на житния бегач полските гризачи.

Внимание се отделя и на съхранението на зърнените култури и предпазването им от повреди произтичащи от различни неприятели. Температурите в помещенията следва да са възможно най-ниски (10-12 градуса), тъй като по този начин се възпират вредителите, като гъгрица, молци, зърнени бръмбари и в по-малка степен плъховете и мишките. За последните е добре да се поставят капани или отровни примамки.

Новини Цени и котировки Анализи Агро календар Обучения Времето Контакти Абонамент Зърноборса Права за ползване Sitemap

Agroportal.bg всички права запазени. Копиране на материали от сайта става само със съгласието на администратора и задължително прилагане на линк към agroportal.bg За връзка с екипа на Aгропортал:
тел.: 052 511 237; 0888 666401
office@agroportal.bg